Pafos/Paphos

Pafos är en mycket populär hamnstad i Sydvästra delen av ön.

Här har många svenskar bosatt sig och umgås med varandra. Närheten till arkeologiska platser, vingårdar och golfbanor gör Pafosregionen till en av skandinavernas mest attraktiva platser. Närheten till Trodosbergen och den större hamnstaden Limassol lockar också många. Det är en unik upplevelse att under vintertid kunna börja dagen med snötäckta berg och skidåkning i Trodosbergen för att senare kunna ta sig ner till kusten för ett dopp i det stora blå.

varför Paphos

Vi själva som barnfamilj valde denna region när vi köpte en lägenhet på Cypern. Här kan man vistas året om då det mesta är öppet året runt. Med ca 95.000 bofasta är Pafos en lagom stor stad med många kringliggande byar i hela regionen. Här hittar ni såväl den gamla delen av Pafos på en höjd med fantastisk utsikt över kustområdet, som den nyare delen längs med den vidsträckta kusten med många fina sandstränder. Hamnpromenaden med stort utbud av restauranger, kafeterior och glassbarer med smakrik hemlagad glass, leder till småbåtshamnen och det gamla fortet. Bofasta, turister och utländsk befolkning umgås här i en harmonisk gemenskap.

Området passar er som vill:

Området är populärt bland seniorer som bor här större delen av året, bland barnfamiljer som startat ett nytt kapitel i livets bok, eller vill ha ett semesterboende att kunna ladda batterierna. Välj att investera i en fastighet inne i Pafos, eller välj lugnare kringliggande byar. I vissa begränsade områden runt Pafos, exploateras det med nyproduktioner, en möjlighet för er som vill göra en framtida investering i nyproduktion.

  • Bosätta sig här större delen av året.
  • Ha ett semesterboende och kunna åka hit när som helst under året.
  • Göra en investering för att hyra ut. God uthyrningspotential under hela året.
  • Investera i en villa, lägenhet eller ett radhus.
  • Ha sandstränder i sin direkta närhet.
  • Ha närheten till många sevärdheter, attraktioner och naturupplevelser.
  • Umgås med andra svenskar/skandinaver.
  • Ha många varierande stränder i sin närhet.